Overslaan naar content

Back-end Developer

Op locatie
 • Haarlem, Noord-Holland, Nederland
€ 4.000 - € 7.875 per maand

Functieomschrijving

Ben jij een Back-end Developer die graag de technische uitdaging van 16,6 miljoen bezoekers per dag aan gaat? PB Web Media is een tech-georiënteerde onderneming. Wij ontwikkelen en beheren drukbezochte content discovery platforms op het gebied van adult content. Onze websites bieden bezoekers op een overzichtelijke manier toegang tot tientallen miljoenen pagina’s met adult content. Wil jij de PHP en Go applicaties en interne systemen ontwikkelen en onderhouden en daarmee de applicaties en systemen veiliger, efficiënter en effectiever maken? Dit is jouw vacature! 

(Parttime/fulltime, 32-40 uur)

Wat ga je doen?

Je werkt aan onze complexe vraagstukken en high-traffic websites. Samen met het team bouw je doeltreffende oplossingen met behulp van passende software. Van jou vragen we een uitvoerende, adviserende en onderzoekende rol. Wat kun je verwachten:


 • (geautomatiseerd) Provisionen, beheren en inzetten van (web)servers en cloud instances (o.a. Elasticsearch, Couchbase, Kafka, NGINX, Varnish, HAProxy, Ansible, Docker, Spark, MySQL, Redis, AWS) en het optimaliseren van het proces. Hieronder valt ook het opzetten, updaten of vervangen van complete clusters;
 • Schrijven van tests bij de code (Test Driven Development);
 • Identificeren van bottlenecks en implementeren van verbeteringen;
 • Troubleshooten en debuggen;
 • Controleren van je eigen werk en dat van peers (via Pull Requests);
 • Kennisoverdracht door het documenteren van beslissingen en bijbehorende redenatie m.b.t. code en processen;
 • Op de hoogte blijven van de nieuwe technologieën en adviseren over de doorontwikkeling van applicaties en systemen;
 • Werken volgens scrum, denk hierbij aan de Daily standup, Refinement, Sprint Review, Retrospective, Sprint Planning en agile ontwikkelen van applicaties op basis van de Product Backlog.


Over PB Web Media

Met een toegewijd team werken we aan het verder versterken van onze positie als één van de grootste spelers in de adult markt. Hoe we dit doen? We stellen de gebruikerservaring van onze bezoekers altijd centraal. Daarbij streven we ernaar onze sites voortdurend te verbeteren door gebruik te maken van moderne technieken. Onze kernwaarden - verantwoord handelen, toegewijd en toegankelijk - vormen de basis van ons bedrijf. We zijn een informele en platte organisatie waar geen plek is voor haantjesgedrag. We staan open voor elkaars ideeën en communiceren zowel onder elkaar als naar buiten toe op een respectvolle manier. We vinden het belangrijk dat medewerkers zichzelf kunnen zijn en elkaar helpen waar nodig. Het volledige team bestaat uit 20 medewerkers werkzaam binnen Development, Data Science, Sales, Quality & Compliance, Marketing, Legal, Accounting en HR. Benieuwd naar de mensen die bij PB Web Media werken? Neem hier een kijkje.


"Bij PB Web Media draait het vooral om gezamenlijk bijdragen aan onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal): 100 miljoen dagelijkse bezoekers in 2031. Onze bedrijfscultuur legt de nadruk op gelijkwaardigheid, waarin alle ideeën met open armen worden ontvangen." - Jorn, Sales

Vereisten

Ben jij een ervaren Back-end Developer die graag zijn tanden zet in een technische uitdaging? Is coden voor jou méér dan alleen werk en ben je een developer pur sang, leergierig, probleemoplossend en analytisch? Dan horen we graag van je. Om het pakket compleet te maken: 


 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: Verantwoord handelen, Toegankelijk en Toegewijd en daarnaast ben je integer en dit zien we terug in je werkwijze;
 • Je werkt en denkt op HBO-niveau en hebt aantoonbare skills (‘Medior’ of ‘Senior’ betekent voor ons niet hetzelfde als ‘dienstjaren’, maar vooral het niveau van je skills);
 • Je bent communicatief, kunt je helder uitdrukken maar ook goed luisteren; 
 • Je bent flexibel en bent nieuwsgierig naar de technologieën die wij gebruiken, waarbij je jouw vakkennis verbreedt en verdiept;
 • Je hebt ruime ervaring met het schrijven van effectieve en kwalitatief goede code in PHP of Go of vergelijkbare talen en in elk geval de interesse om Go en PHP te leren en te gebruiken;
 • Verder is het een pre als je ervaring hebt met Scala, Javascript, SQL-achtige talen, Design Patterns, TDD, GIT, CI, CD, Linux serverbeheer, containerization technologieën en provisioning tools, high traffic sites en big data.


Wat wij je bieden

 • Een goed salaris (range van € 4.000,- tot € 7.875,-), een uitstekende pensioenregeling (waarbij PB Web Media het grooste deel bijdraagt), winstdelingsregeling en 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) met de mogelijkheid om dagen bij te kopen.
 • Reiskostenvergoeding (ook als je op de fiets of lopend komt). Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij ons kantoor.
 • Een mooi kantoor met luxe werkplekken en hardware, goede koffie en iedere dag een uitgebreide, verse lunch op kosten van de zaak. Regelmatig komt een stoelmasseur langs om je nek of rug te masseren, waar we allemaal maar al te graag gebruik van maken.
 • Samenwerken met collega’s in een gedreven en resultaatgericht scrum team. Het team bestaat uit twee full stack developers, een linux system engineer en een product owner;
 • Wij bieden de mogelijkheid tot hybride werken en flexibele werktijden. We verwachten je twee dagen per week op kantoor. Iedere dinsdag met alle collega's en 1 dag in overleg samen met je team. Een keer eerder weg voor een voetbalwedstrijd of concert? Veel plezier. Je krijgt ook een thuiswerkvergoeding, zodat je je werkplek thuis goed kunt inrichten met gebruik van de nodige hardware.
 • Een open en informele cultuur, waarin we met respect met elkaar omgaan en een relaxte werksfeer hebben met tussendoor mogelijkheid voor tafeltennis of gamen. We hebben ook regelmatig borrels en uitjes.
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Je krijgt daarom per jaar 2 weken om te besteden aan cursussen die betrekking hebben op je functie. Je kunt zelf de cursussen uitzoeken, denk hierbij aan een (online) training of het bezoeken van een conference.


Solliciteren

Ben jij een programmeur, software engineer, web developer, software developer / ontwikkelaar, PHP developer, Go / Golang developer of full stack developer? En spreekt de rol je aan? Solliciteer dan via onderstaande button. Heb je eerst nog vragen neem dan gerust contact op met Vera via 06-51982089 (bellen of via whatsapp) of mail naar recruitment@pbwebmedia.com (dit mailadres is niet om te solliciteren).

Sollicitatieproces

We nemen graag de tijd om elkaar te leren kennen en streven ernaar om het proces van sollicitatie tot aanname binnen 1 maand af te ronden. Na je sollicitatie ontvang je een bevestiging en neemt Vera contact met je op om telefonisch kennis te maken. Daarna volgt een eerste gesprek met onze collega’s Martijn & Vera als kennismaking en om de wederzijdse cultuur match te bepalen. Iedereen enthousiast? Dan volgt een tweede gesprek waarin we wat dieper ingaan op competenties en de inhoud. Wie weet ben je binnenkort onze nieuwe collega!


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Privacy- & Cookieverklaring


of